Jogurtové lívanečky
Suroviny
- 400 g bílého jogurtu (doporučuji Hollandia)
- 300 g hrubé mouky
- 2 menší vejce
- troška mléka odtučněného
- lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- olej (řepkový, sójový, olivový)
Ozdoba
- ovocný tvaroh (Madeta, Milko)
- kousek ovoce dle chuti
Postup
V míse smícháme bílý jogurt, hrubou mouku, prášek do pečiva, vejce a sůl. Hmotu zředíme mlékem na hustotu lívancového těsta. Necháme chvíli odstát a poté na kapkách oleje smažíme lívanečky. Doporučuji lívanečník, díky kterému vypadají všechny lívanečky stejně. A nejlepší je tefonový, kam nemusíme dávat moc oleje. Až budou lívanečky po obou stranách zlatavé, necháme z nich odkapat přebytečný tuk na papírovém ubrousku. Po odkapání na ně můžeme navrstvit ovocný tvaroh (můžeme použít i hustější jogurt – Hollandia má i výborné ovocné či čokoládové jogurty). Pokud máte a chcete, můžete dozdobit i kousky ovoce.